12 filme din al doilea razboi mondial, ce merita vazute (1)

Nu sunt pasionata de filmele unde mii de soldati stau pe front si se impusca intre ei ca prostii. Nu sunt patrioata, asa ca nu as fi niciodata de acord ca cineva sa isi riste viata, sau sa masacreze oameni nevinovati in numele tarii! Insa imi plac mult acele filme in care sunt prezentate dramele civililor, cei care au cu adevarat de suferit in urma unui razboi. Nu va ganditi ca este vorba de o placere sadica, ci din contra..imi plac deoarece prin aceste filme pot sa simt si eu o minuscula parte din suferinta acestora, astfel pot sa sufar si eu pentru nenorocirile lor.

Orice razboi, oricat de mic ar fi, este inuman si strigator la cer. Insa cel care mi-a atras in mod special atentia, este al doilea razboi mondial, mai exact actiunilor lui Hitler si Stalin asupra Evreilor. Nu exista cuvinte prin care s-ar putea compara acest razboi, a fost prea crud ca sa poata fi adevarat..si totusi el a existat. Nu pot sa spun decat VAI DE SUFLETELE CELOR CARE AU SUPRAVIETUIT!

M-a cam luat valul si m-am abatut de la subiect, asa ca voi reveni la filmele noastre.big grin Pe blog puteti gasi un articol mai vechi in care se regasesc Cele mai reusite filme cu nazisti in opinia mea. Intre timp s-au mai adunat cateva filme din al doilea razboi mondial pe care le-am vazut, mi-au placut, si pe care mai jos vi le prezint si voua.

Uprising (2001)
The Way Back (2010)

Lore (2012)
Les femmes de l’ombre (2008)

Leningrad (2009)
Jakob the Liar (1999)

In Darkness (2011)
Hart’s War (2002)

Europa Europa (1990)
Black Book (2006)

Amen. (2002)
In Tranzit (2008)

Voua va plac filmele de razboi in general? Daca mai stiti si alte filme din al doilea razboi mondial, care au meritat atentia voastra..astept cu drag recomandarile voastre. Sper sa va fie de folos acest articol, iar daca v-a placut, nu ezitati sa il dati mai departe si cunoscutilor vostri. Va doresc vizionare placuta tuturor, si va imbratisez cu drag!