4 ingrediente naturale pentru exfolierea tenului

Masca exfolianta

Pe vremuri, exfolierea tenului era pentru mine un subiect tabu. De ce?! Deoarece tenul meu este foarte sensibil si se irita cat as pocni din degete, deoarece produsele ce se gasesc in comert nu isi fac treaba bine, iar cele care ar functiona sunt prea scumpe pentru un simplu exfoliant. Din fericire am descoperit patru alternative accesibile, la indemana oricui, eficace, si naturale. Cele 4 ingrediente naturale pentru exfolierea tenului sunt:

● Faina de porumb (Malai fin) ● Cafea macinata (sau zat de cafea)
Zahar brut pudra Bicarbonat alimentar

Atunci cand nu prea am timp sau chef de infrumusetari, imi place sa le folosesc individual. Dar de cele mai multe ori le combin cu ingrediente precum: suc de lamaie, ulei de masline, pulpa de castravete etc. Recurg la combinatii pentru a nu agresa prea tare tenul, dar si pentru a combate acneea sau seborea.

Modul de folosire este foarte simplu. Amestecati ingredientele (daca este cazul) intr-un vas non-metalic si cu o lingura non-metalica, umeziti fata cu apa calduta, inmuiati degetele in compozitie, aplicati pe fata si masati pielea timp de un minut, doua, prin miscari circulare si miscari de sus in jos. Dupa ce ati terminat cu exfolierea, clatiti fata cu apa calduta si uscati cu un prosop curat. Recomand a se face aceasta procedura de doua ori pe saptamana daca va permite tenul. La mine rezultatele se vad imediat, iar roseata dispare in cateva minute!

Voi ce produse naturale folositi pentru exfolierea tenului. si ce procent de satisfactie va aduc rezultatele acestora? Le preferati pe cele din comert sau pe cele naturale? Astept cu interes parerile si intrebarile voastre, in sectiunea de comentarii. Daca v-a placut acest articol, nu uitati sa il dati mai departe pe facebook, twitter, google+, sau unde mai doriti voi. Cu drag, Gabriela!