5 programe utile pentru calculator, care ne fac viata mai usoara

null

Nu stiu cati dintre voi sunt interesati de asemenea articole, insa m-am gandit ca ar fi interesant sa va prezint 5 programe utile pentru calculator, care ne fac viata mai usoara (programe pe care eu le-am testat si le folosesc in prezent).
O persoana care isi desfasoara majoritatea activitatii in mediul online, va fi mereu intr-o continua cautare de programe care sa-i usureze munca. Din pacate, partea cu testatul acestora poate fi uneori cauzatoare de nervi si plictiseala. Unele programe pot ascunde virusi, erori, sau pur si simplu pot da peste cap sistemul de operare.
Cel mai recomandat ar fi (in cazul incepatorilor), ca atunci cand doriti sa instalati un program, intai sa cautati pe internet informatii scrise de persoanele care deja l-a folosit. Astfel veti sti daca aveti unda verde la instalat. Sa incepem!

F.lux este un program foarte util pentru sanatatea noastra. Acesta ajusteaza culorile ecranului in functie de fusul orar, astfel ochii vor fi solicitati la o capacitate mai mica. Recomand acest program in special persoanelor care au monitor de inalta rezolutie cu o luminozitate puternica. Eu il folosesc de peste un an, si nu cred ca as mai putea sta ore in sir in fata calculatorului fara F.lux activat.

Mozilla Thunderbird este foarte indispensabil, in special pentru cei care au multe conturi de email si le este greu sa le gestioneze. Mozilla Thunderbird aduna intr-un sigur loc toate adresele de email, astfel veti avea acces la fiecare in parte, fara sa va delogati de la cea anterioara. Eu am vreo 20 de email-uri si nu pot sa-mi imaginez cum le-as putea verifica zilnic fara acest program.

TeamViewer este folositor atat pentru cei incepatori in lumea virtuala, cat si pentru veterani. Ce face mai exact acest program.. Spre exemplu observam ca nu ne mai merge programul de Messenger, insa noi nu ne pricepem sa gasim buba si trebuie sa apelam la verisoara X (care din pacate ea este plecata in vacanta). Daca verisoara X are si ea instalat TeamViewer, printr-un cod si o parola unica va putea intra pe calculatorul nostru de oriunde s-ar afla si sa ne repare buba. Acest program este 100% sigur si nimeni nu va poate accesa calculatorul, fara acordul vostru.

Notepad++ este asemanator (si totusi foarte diferit) cu programul Notepad, pe care il gasim deja instalat in Windows. Notepad++ ne ofera mult mai multe optiuni utile, care ne-ar putea fi folositoare in anumite cazuri. Eu personal nu voi renunta la acest program niciodata, este usor de folosit si poate fi personalizat dupa nevoile fiecaruia.

KeePass este un program simplu, dar care nu trebuie sa lipseasca din calculatoarele noastre daca obisnuim sa tinem in calculator diverse parole. Acesta are un meniu (zona de lucru) foarte usor de utilizat, insa care ne-ar putea feri de mari neplaceri in cazul unui atac cibernetic. KeePass va stoca in siguranta (protejate tot de o parola), toate parolele si conturile noastre. Deasemenea, poate fi folosit si pentru a pastra alte date importante.

Toate cele 5 programe sunt gratis, legale si sigure. Pot fi descarcate dand un click pe numele fiecaruia de la inceputul descrierii. Voi ce programe utile si gratis folositi? Astept parerea voastra si nu uitati sa dati un mic share dragii mei.kiss