Black Friday 2016 si 5 aspecte care ma dezamagesc an de an

Black Friday 2016

Black Friday 2016 si 5 aspecte care ma dezamagesc an de an

Sa fiu sincera, acesta ar fi trebuit sa fie un articol despre cumparaturi de Black Friday, insa cum din 5 comenzi plasate abia mi-a ajuns doar una, am decis sa il aman si sa imi vars frustrarile pe blog. Sunt deja 6 ani de cand conceptul Black Friday a pus amprenta si pe marketingul din Romania, insa dupa parerea mea, situatia este din ce in ce mai rea.

Nu o sa fiu ipocrita sa nu recunosc ca am pus mana si pe reduceri bune in fiecare an, insa tot in fiecare an au existat si multe aspecte care au transformat acest eveniment intr-o experienta neplacuta si plina de asteptari in zadar. Nu am idee cum se desfasoara Black Friday in afara, dar iata ce ma dezamageste la cel din Romania.

Reducerile false

Da, multe magazine se lauda cu reduceri astronomice, insa ceea ce nu ne spun ele, este faptul ca in apropiere de Black Friday, acestea maresc treptat preturile, urmand ca de Black Friday sa para ca reducerea este una colosala. Asadar, cei care nu sunt atenti la aceasta strategie de marketing miseleasca pe care magazinele o aplica, vor ajunge sa cumpere produsele la acelasi pret cat era fara reducere, sau chiar mai mare in unele cazuri.

Reducerile mici

Alte magazine te bombardeaza cu zeci de eMail-uri si mesaje, in care te anunta cu surlite si trimbite ca doar la ei gasesti cele mai mari reduceri din an, insa cand vine ziua de Black Friday, constati cu stupoare ca reducerele nu ating nici 20%. Daca cumva se intampla sa gasesti o reducere mai consistenta, sigur este la un produs care de fel nu se vinde.

Site-urile nefunctionale

De 6 ani nu au fost in stare sa investesca intr-un server care sa faca fata avalansei de cumparatori. Nu stiu daca nu cumva si acest aspect face parte dintr-o strategie de marketing ieftina, insa mi se pare penibil ca toate magazinele mari, sa pice exact cand te apuci si tu sa plasezi o comanda.

Stocurile insuficiente

Pai bine mah magazinelor, da’ voi va apucati sa faceti Black Friday cu doar 5 bucati dintr-un produs?! Bleah, in fiecare an, nu se poate sa nu se fi terminat stocul la produsele pe care mi le doream, chiar din primele secunde de la start. Adica astept un an intreg sa apuc si eu la reducere nu stiu ce branza, iar de Black Friday raman cu buza umflata. laughing

Comenzile livrate cu intarziere

Aici este cea mai controversata problema. Avand atatia ani de experienta in spate, nu inteleg de ce inca nu reusesc sa organizeze favorabil livrarea comenzilor. Va spun sincer ca in 2011, comenzile au ajuns mult mai rapid decat in 2016. Cine o fi de vina? Magazinele? Curierii? Nu conteaza, conteaza doar ca pentru cateva reduceri, trebuie sa inghitim aceste servicii de batjocura.

Uneori stau si ma gandesc daca nu cumva chiar aceasta este si scopul unui Black Friday, nervi, stres, si bani cheltuiti pe produse de care uneori nu avem nevoie. Sunt curioasa sa aflu si parerea voastra despre acest eveniment. Ce va place si ce nu va place de Black Friday?