Cele mai bune melodii clasice, ce merita ascultate

null

Nu cunosc eu prea bine istoria compozitorilor de muzica clasica, insa simt o mare placere launtrica si o relaxare intensa, in momentul cand ascult o capodopera clasica. Muzica clasica am descoperit-o aproximativ acum doi ani, iar din acel moment mi-am schimbat total parerea despre aceasta si am respectat foarte mult valoarea ei. Muzica clasica este diferita de ceea ce se promoveaza la TV. Nu este o muzica facuta pe calculator, nu este Playback, nu contine un cuvant ce se repeta de zece ori intr-un minut. Eu asociez muzica clasica, cu o emotie profunda (eu cel putin asa o simt). Este pasiune, munca si devotament (ceva ce rar intalnim in muzica moderna).

Ca multe alte persoane, la fel si eu detestam muzica clasica cand eram mai tinerica. Mi se parea ceva ce zgarie timpanele. Ce m-a facut totusi sa-mi schimb gusturile? Nu stiu, poate chiar nevoia de a schimba ceva in viata mea. Cand m-am indragostit de muzica clasica? In momentul cand am vazut filmul The Pianist (un film de Oscar, dupa parerea mea). Melodiile din acest film m-au facut curioasa sa ascult si alte melodii asemanatoare (si tot asa, pana am realizat ce pierdusem pana in acel moment).

Daca sunteti curiosi sa ascultati cateva piese clasice, am pregatit pentru voi o lista cu cele mai bune, dintre cele mai bune melodii. Sunt sigura ca multe dintre ele deja le stiti din filme, si poate uneori chiar le fredonati prin casa fara sa stiti ca sunt niste capodopere. Asadar, va doresc auditie placuta!

Daca sunteti iubitori de muzica clasica, va rog sa-mi spuneti ce alte melodii bune am uitat sa trec pe lista. Astept cu interes parerile si intrebarile voastre, in sectiunea de comentarii. Daca v-a placut acest articol, nu uitati sa il dati mai departe pe facebook, twitter, google+, sau unde mai doriti voi. Cu drag, Gabriela!