Cum sa facem economii in vremuri de criza, cand parlamentarii sug tot mai mult din salariile noastre.

Nu sunt eu vreun consultant economic sau cine stie ce experta in ale banilor, cu toate acestea m-am gandit sa impart cu voi o idee de a economisi niste banuti in aceste vremuri de criza. Este o idee pe care folosesc de peste doi ani, si pot spune ca functioneaza foarte bine. Secretul este PUSCULITA! Da, banala pusculita! Nu doar copiii au voie sa aibe pusculite, ok?big grin Si eu am.. nu una, ci doua! Una de unica folosinta, din care nu poti scoate banii decat prin distrugerea acesteia, si una cu dop!

ღ Stiu, o sa spuneti “Nu pot sta cu gandul ca am bani in pusculita si eu tanjesc dupa rujul X”..asa e, si eu am aceeasi mentalitate si mereu am tendinta sa socotesc cam cati bani s-au adunat in pusculita. Din fericire am gasit rezolvare la aceasta problema!

ღ Sa zicem ca aveti o bacnota de 100 lei pe care urmeaza sa o schimbati pentru a cumpara ceva, ok? Bun..din cei 100 lei dati 10 lei deoparte pentru pusculite. Din cei 10 lei punem 7 lei in pusculita cu dop, si doar 3 lei in cea de unica folosinta. Aceeasi regula o aplicam in cazul oricarei sume de bani pe care ne pregatim s-o cheltuim, chiar si la o bacnota de 10 lei.. punem 7 bani in pusculita cu dop, si doar 3 bani in cea de unica folosinta. Ideea este ca nu trebuie sa puneti sume mari in pusculite, asa nu o sa va tenteze banii din ele.

ღ Acum sa va spun de ce doua pusculite. La sfarsitul fiecarei luni (daca este nevoie, sau daca va roade curiozitatea), banii din pusculita cu dop ii puteti scoate si sa va bucurati de ei, in schimb sa nu va atingeti cateva luni de cea fara dop..doar nu se aduna in ea cine stie ce avere, nu? De fapt, la deschiderea acesteia o sa aveti o surpriza foarte mare! Fara sa va dati seama, in pusculita fara dop unde ajung doar maruntisurile, se va aduna o suma destul de importanta.

ღ Prin aceasta metoda, eu reusesc sa strang 700 lei in aproximativ 4 luni. Regula de aur ar fi sa puneti bani in pusculita des si doar sume mici. De asemenea daca se intampla sa primiti cadou sau sa castigati o suma de bani neasteptata si care nu face parte din sursa voastra de venit, puneti si in pusculite 50% din acea suma.

null

null

Sper sa va fie de folos aceasta metoda de a face economii. Daca mai stiti si alte metode, astept comentariile voastre. Va pupacesc cu drag!kiss