De ce esti tu mai bun ca mine?!

De ce esti tu mai bun ca mine?!

De ce esti tu mai bun ca mine?!

De multe ori aud mame care isi ridica in slavi copiii. Cand vine sezonul admiterilor la facultate, deja imi vine sa-mi pun dopuri in urechi si sa-mi acopar ochii cu o masca de dormit. big grin Profilul meu de Facebook devine burdusit de statusuri precum “Copilul meu destept a intrat la drept”, “Copilul meu adorabil a intrat la inginerie”, “Copilul meu iubit a intrat la medicina”, etc.

Asa, si? Ce-i cu asta? De ce vi se par acestea, niste locuri de munca fara egal? Daca alti copii devin croitori, brutari, mecanici auto, sau lucreaza la camp, credeti ca sunt mai prosti sau ca fac parte dintr-o clasa inferioara? No-i fi avand eu copii ca sa inteleg chestia cu lauda, insa stiu sigur ca:

● Atunci cand un avocat detine un autoturism defect, apeleaza la mecanicul auto il rezolve!
● Fiind tot om, un medic trebuie si el sa manance, corect?! La cine apeleaza?! La brutar!
● Un inginer trebuie si el sa se imbrace, iar pentru asta apeleaza intotdeauna la croitor.

● Un mecanic auto nu ar avea de munca, daca nu ar exista oamenii din fabrici care fac piesele.
● Un brutar nu ar avea cu ce face painea, daca nu ar exista morarii care sa macine faina.
● Un croitor nu ar avea materiale de lucru, daca nu ar fi tesatorii care fac firul de ata.

Acestea au fost doar cateva mici exemple, insa sper ca ati inteles ceea ce am vrut sa punctez cu acest articol. Nici un loc de munca nu este mai putin important ca altele. Daca nu ar exista femeile de serviciu si cei de la salubritate care aduna gunoaiele, va imaginati in ce mocirla am trai si ce WC-uri imputite am avea? Daca nu ar lucra oamenii pe camp, va imaginati ca am muri de foame, de frig, dar mandri ca noi avem un loc de munca bine vazut?

De ce esti tu mai bun ca mine?! Mi-as dori sa inteleg de ce respectul nu se manifesta reciproc indiferent ca lucrezi ca sudor, sau ca lucrezi ca doctor. Apropo de doctori: Dintre toti doctorii pe la care am trecut pana acum, putini i s-au adresat mamei mele cu dumneavoastra.. chiar daca de multe ori erau mai tineri ca ea. Dar oare ce s-ar intampla daca si noi am renunta la apelativul doamna si domnul doctor?! Cred ca ar fi foc si jale! big grin Prin America nici vorba de asa ceva.. nu exista doamna doctor X, ci doar doctor X.

Cand eram mica, mama m-a invatat ca trebuie sa ii spun buna ziua si sa ma port cu respect fata de doamna care facea curatenie in bloc. Asa am facut atunci, asa fac si acum. Eu sincer ma ingrozesc cand vad tineri imbracati la patru ace ce detin functii mai “importante”, si care ii tutuiesc pe cei mai in varsta ca ei. Dar ceea ce mi se pare si mai socant, este atunci cand persoanele mai in varsta ce au un loc de munca “mai din clasa de jos”, le vorbesc tinerilor la costum cu dumneavoastra.

Cei drept, am intalnit si oameni “sus pusi” care mi-au impartasit respectul.. insa din pacate acestia sunt putini. sad Care este parerea voastra despre acest subiect? Poate fi locul de munca o scuza pentru lipsa de respect ce o au unii infumurati fata de semenii lor?