De ce nu cumpar produse XXL?

Produse XXL

De ce nu cumpar produse XXL? Chiar daca sunt o amatoare de reduceri, nu inseamna ca imi place sa fac rabat de la calitate. De ce spun asta? Cand eram mai tinerica si nestiutoare, obisnuiam sa cumpar tot felul de snack-uri, chips-uri si dulciuri. Ca sa fac economie, cand erau oferte de gen “20% mai mult produs la acelasi pret”, eram prima care puneam mana pe astfel de chilipiruri.

Ei bine, dupa un timp am inceput sa sesizez o schimbare la cele mai des cumparate produse XXL. Atat consistenta, cand si gustul acestora, era cu mult inferior. Spre exemplu, chips-urile contineau foarte putin praf aromatizant, aveau acel gust de cartof iute si multe dintre chips-uri nu erau curatate bine. Snacks-urile aveau de asemenea putin praf aromatizant, iar textura nu era deloc la fel crocanta, fina si pufoasa precum o au snack-urile acelea proaspete.

Regula este valabila si pentru produse cosmetice sau produse de menaj consumabile. Tin minte ca aveam un sampon Wella Vivality care imi placea foarte mult si pe care il cumparam mereu. La un moment dat aparuse si in varianta XXL. Am fost extrem de incantata de faptul ca il pot cumpara intr-o cantitate mai mare, insa dupa ce l-am folosit o singura data, m-am umplut de matreata. Nu mi-am dat seama pe atunci de smecherie si am decis sa renunt la el pentru totdeauna.

La aproape toate cosmeticele pe care le-am testat in varianta clasica si apoi in varianta cu oferta XXL, am resimtit diferente mari de calitate. Textura mai lichida, prea mult parfum, actiune inferioara si multe altele. Chiar si produsul din mostre mi se pare mai eficient fata de un produs venit in varianta clasica. De ce? Sa fim incantati de produs si sa il cumparam.

De cand am finalizat aceasta teorie a mea, nici ca am mai cumparat produse cu gramaj XXL, sau cele cu oferte in care se ofera mai mult produs la acelasi pret. Cumpar in schimb produse care au cea mai mica cantitate si au reducere in bani. Voi ati observat aceste diferente? Sper sa va fie de ajutor aceste informatii. Astept cu interes parerile si intrebarile voastre, in sectiunea de comentarii. Daca v-a placut articolul, nu uitati sa il dati mai departe pe facebook, twitter, google+, sau unde mai doriti voi. Cu drag, Gabriela!