De ce nu recomand produse cosmetice?

De ce nu recomand produse cosmetice? De cand testez si scriu pe blog experientele mele, am inteles ca nu exista nicio persoana identica, fapt ce automat face ca ceea ce imi place mie, sa nu fie neaparat si pe placul altor persoane. Din acest motiv, de ceva timp am decis sa nu mai recomand produse cosmetice. Fie ca este vorba de produse cumparate de catre mine, fie ca este vorba de produse primite spre testare, intotdeauna recenzia mea va reflecta doar ceea ce cred despre acestea si nu voi incerca sa indemn pe nimeni sa le cumpere.

Produse cosmetice

La un moment dat cineva imi reprosa ca am scris o recenzie negativa unui produs care pentru ea a facut minuni. Nu prea am inteles de unde venea acel repros. De parca era obligatoriu sa-mi placa si mie, sau de parca eram obligata sa nu-mi exprim adevarata parere despre produs. Eu testez un produs, daca imi place, il laud, daca nu imi place, il critic, insa m-am lecuit de spus fraze precum “Nu va recomand sa cumparati acest rimel” sau de fraze precum “Daca sunteti in cautare de un ruj bun, va recomand sa il incercati pe acesta”.

Daca este vorba despre produse primite pentru testare, recomandarea mea se va limita doar la ceea ce tine de magazin si de prezentarea informatiilor utile. La recenzii cosmetice voi scrie exact experienta mea cu produsele. Oamenii nu sunt atat orbi incat sa nu faca sesizarea intre o recenzie sincera si una de umplutura. Daca cititorilor li se par interesante produsele prezentate de catre mine, le vor cumpara si fara ca eu sa le recomand.

Nu este vorba de un film, un joc sau de haine la moda pe care sa le recomand, este vorba despre produse pe care cititorii mei dau bani si asteapta ca atunci cand le folosesc sa obtina rezultate asemeni mie. Daca acele produse se dovedesc a nu fi pe placul lor, oarecum ar fi si vina mea deoarece le-am recomandat. De aceea cel mai bine este sa testez, sa-mi spun parerea sincera si sa ofer cat mai multe detalii despre produs. Mai departe fiecare stie ce are de facut. Am intalnit si colaboratori care doreau sa-mi impuna conditia de a recomanda, insa am preferat sa ii refuz, decat sa imi pierd credibilitatea fata de cei care apreciaza munca mea. shame on you

Cam aceasta este parerea mea despre a face recomandari inutile. Voi ce spuneti? Sunteti de acord sa vi se faca recomandari in materie de produse cosmetice, sau preferati propunerile si apoi sa decideti singuri daca merita sa le cumparati sau nu? Sper sa va fie de ajutor aceste informatii. Astept cu interes parerile si intrebarile voastre, in sectiunea de comentarii. Daca v-a placut articolul, nu uitati sa il dati mai departe pe facebook, twitter, google+, sau unde mai doriti voi. Cu drag, Gabriela!