Discriminarea persoanelor cu handicap

Discriminarea persoanelor cu handicap

Discriminarea persoanelor cu handicap nu este nicio noutate, insa nu credeam ca s-a ajuns chiar atat de departe. Eram intr-o zi cu mama in cel mai mare Mall din Galati, si ne odihneam pe o banca dupa ce am facut cateva ture prin magazine. Nu stateam foarte departe de intrare, astfel ca nu am putut sa evit o scena care practic mi-a provocat niste senzatii de scarba fata de sistem. Despre ce era mai exact scena? Despre o alta nedreptate facuta unui om fara noroc in viata.

Se facea ca una bucata de nene paznic cu fumuri nevoie mare, era foarte decis sa apere Mall-ul cu propria sa viata. Bine, bine, dar de cine sa il apere? De un foarte periculos baiat cu ceva dezabilitati psihice, care probabil nu dorea decat sa isi cumpere si el ceva din Mall. Cu statia jongland din mana in mana si cu multa mandrie evidentiata pe chip, acesta nu a cedat la rugamintile marelui infractor de a-l lasa sa treaca, si intr-un final bietul baiat a plecat, luand cu el si posibilul pericol de a disturba privirile personajelor care isi cheltuiesc linistiti cascavalul.

Nu cunosc detalii despre acel baiat. Stiu doar ca nu era insotit de nimeni, avea cam 28 de ani, era curat, purta haine bune, avea la brau o borseta in care probabil avea niste pistari, era respectuos si nicio clipa nu a dat semn de violenta. Ba chiar din contra, cand a vazut ca nu este primit inauntru, a gesticulat un semn ca este de acord sa plece de buna voie. Da bine tu nene imbracat la patru ace si cu aere de soldat S.W.A.T, te crezi oare un erou pentru ceea ce ai facut? sick

Nu voi scrie despre ce Mall este vorba, deoarece ar insemna sa le fac reclama si nu asta imi doresc. Am dorit doar sa va povestesc si voua cat de buna este securitatea la noi in oras si ce bine isi fac treaba paznicii nostri. at wits end Dupa ce ca persoanele cu handicap nu au conditii de a iesi in societate, mai sunt si tratate injositor, sau le este refuzata intrarea in magazine.

Nu pot decat sa sper ca se va schimba ceva in bine si in Romania, cu toate ca acest lucru este putin probabil sa se intample prea curand. Voi ce parere aveti despre cum sunt respectate drepturile oamenilor? Sper sa va fie de ajutor aceste informatii. Astept cu interes parerile si intrebarile voastre, in sectiunea de comentarii. Daca v-a placut articolul, nu uitati sa il dati mai departe pe facebook, twitter, google+, sau unde mai doriti voi. Cu drag, Gabriela!