Rolul jucariilor de plus in viata copiilor

Jucarii de plus

Jucariile de plus nu sunt doar instrumente care au scopul de a ne amuza copiii si de a le capta atentia, ci si obiecte utile, educative, care contribuie eficient la dezvoltarea fizica si psihica a micutilor inca din primele luni de viata. Asadar, pe langa rolul lor clar de divertisment, jucariile din plus au si un rol educational. Acestea ii pot motiva pe cei mici sa vorbeasca primele lor cuvinte, sa incurajeze si sa consolideze comportamentul cognitiv, creativitatea. De asemenea, jucariile din plus pot stimula dezvoltarea generala a abilitatilor fizice si psihice ale copilului. Aceasta abordare timpurie il ajuta pe copil foarte mult mai tarziu in viata.

Jucariile sunt instrumente excelente pentru educatia si dezvoltarea copiilor, fara ca acestora sa li se para ceva dificil sau neplacut. Asadar, atunci cand alegem copiilor o jucarie de plus este foarte important sa tinem cont de calitate si estetica. Copiii prefera plusuri care intruchipeaza diferite animale, flori, dar si alte obiecte din mediul inconjurator. Nu sunt de neglijat nici plusurile care intruchipeaza personajele lor preferate din desene animate. In primele luni de viata copiii sunt atrasi de jucariile din plus care au un colorit viu si emit diverse sunete.

Acesti „prieteni pufosi” ajuta la dezvoltarea copilului mai ales atunci cand lipseste prezenta fratilor sau a prietenilor reali. Jucariile din plus contribuie eficient la dezvoltarea si imbunatatirea limbajului si vocabularului unui copil. Contribuie la dezvoltarea imaginatiei copiilor, cu atat mai mult cu cat prichindeii se vor transpune in pielea unor personaje, interpretand diverse roluri. Daca varsta copilului este sub 3 ani, este important sa ne asiguram ca nasul, ochii si alte parti mici ale jucariei de plus sunt bine securizate.

Copiii sub 3 ani au tendinta de a baga in gurita tot ce prind in manuta, iar aceste piese de mici dimensiuni prezinta un mare pericol de sufocare. Jucaria de plus nu are doar roluri educative in viata copiilor, ci si rolul de a le asigura confort, dar si pe cel de substitute protector al figurii principale de atasament. Cu alte cuvinte, este obiectul tranzitional care inlocuieste legatura dintre mama si copil atunci cand ea nu este prezenta. Jucaria de plus poate tine companie copilului daca ramane singur, ii calmeaza anxietatile, ii devine confesor si furnizor de alinare.

Eu nu m-am putut desparti niciodata de primul meu ursulet, pe care l-am primit cadou la 3 anisori. Voi ce jucarii din plus inca mai pastrati pe un colt de raft? Sper sa va fie de ajutor aceste informatii. Astept cu interes parerile si intrebarile voastre, in sectiunea de comentarii. Daca v-a placut articolul, nu uitati sa il dati mai departe pe facebook, twitter, google+, sau unde mai doriti voi. Cu drag, Gabriela!