Lacul Vanatori Galati – un loc de agrement aproape decent

Lacul Vanatori Galati

Lacul Vanatori Galati, sau fostul Lacul Partidului, este un loc de agrement pentru galatenii in cautare de relaxare si pescuit sportiv, fara sa se distanteze prea mult de casa. Eu nu am nicio problema cu drumurile pe distanta lunga, insa atunci cand este canicula, nici sa nu aud de stat in masina mai mult de jumatate de ora. Din acest motiv, am decis sa ma relaxez undeva in apropiere de oras. Am ales sa vizitez intai Lacul Vanatori, iar prima impresie m-a facut sa revin.

Este o zona de agrement aproape decenta. Ceea ce mi-a placut foarte mult, este curatenia care este binisor intretinuta, dar si faptul ca era si destul de liniste. Ce-i drept, niciodata nu am coborat la apa unde stateau majoritatea oamenilor. Am preferat sa raman in zona verde cu iarba si copaci. Chiar daca pe multe panouri scrie ca scaldatul este interzis, am observat ca majoritatea oamenilor ignora semnele si se scaldau mai ceva ca strengarul Creanga.

Tarife Lacul Vanatori:

La data de 20 August 2016, un bilet pentru adulti costa 6 lei si un bilet pentru copii costa 4 lei. Parcarea masinii costa 4 lei, insa daca va aduce cineva care nu ramane cu masina, nu platiti nicio taxa. Persoanele cu dizabilitati nu platesc bilet, insa nu stiu daca platesc parcarea masinii in caz de aceasta ramane in zona de agrement. Nu am mai multe detalii despre tarife, insa stiu ca pentru pescuit si pentru amplasat un cort care ramane peste noapte, se platesc taxe extra.

Taxiurile si Lacul Vanatori:

Daca nu aveti masina personala sau doriti sa consumati alcool si preferati sa va duca un taxi, ar trebui sa stiti ca taxiurile sunt lasate sa patrunda in locatie pentru a lasa clientul unde doreste, insa nu sunt lasate sa intre si pentru a lua clientii din incinta. Exceptie fac in caz de taximetristii explica la intrare ca au de luat un client care nu poate merge. Bine de stiut este si faptul ca la intrare, taxiurile care pleaca imediat nu sunt nevoite sa plateasca taxa de parcare. Legat de tarife, din Micro 16 pana in incinta, in functie de firma, tariful taxiurilor este in jur de 17 lei.

Cand am fost prima data, am avut parte de o iarba frumoasa si potrivita de stat cu patura pe ea, insa in urmatoarele dati a fost uscata si mai mult am stat direct pe pamant. Un lucru care m-a incantat, este faptul ca nu sunt deloc tantari.. cel putin in zona verde de la sosea. Chiar venisem blindata de solutii speciale care sa ma apere de inamicii mei numarul 1, insa nu a fost nevoie sa le folosesc. Sunt in schimb foarte multe furnici si melcisori, care din pacate nu ii poti ocroti pe toti.

Lacul Vanatori Galati 1

Lacul Vanatori Galati 2

Lacul Vanatori Galati 3

Mi-ar fi placut sa fie amplasate bancute de odihna si in zona de sus, insa din pacate trebui sa cobori la apa daca vrei pur si simplu sa te relaxezi pe o banca. De asemenea, nu exista nicio cismea sau o sursa de apa potabila, de aceea a trebuit sa aduc de acasa apa pentru baut si spalat.

Am observat ca exista si o zona in care sunt puse la dispozitie gratare pentru amatorii de fripturi. Totusi eu nu as fi folosit acele gratare nici intr-o mie de ani. De ce? Deoarece sunt dezgustator de murdare si foarte ruginite. Mai exista inca si acele casute unde sa poti poposi peste noapte, dar judecand dupa cum arata, ma indoiesc ca ar sta cineva in ele. big grin

Casute Lacul Vanatori Galati

Lacul Vanatori Galati 4

Lacul Vanatori Galati 5

Lacul Vanatori Galati 6

Cea mai mare dezamagirea este faptul ca nicaieri nu exista un grup sanitar. Pentru nevoile fiziologice, oamenii au la dispozitie doar niste containere din tabla ruginita, in care te poti sufoca. Nu exista apa si sapun, astfel ca microbii si virusii se pot raspandi foarte repede.

Din fericire am prevazut ca asa o sa fie si mi-am luat de acasa servetele antibacteriene. Nu sunt o amatoare de produse antibacteriene, insa la o situatie de acest gen, trebuie neaparat sa le avem la indemana.. mai ales daca avem de gand sa luam masa la padure dupa ce am mers la toaleta.

Toaleta Lacul Vanatori Galati

Chiuveta Lacul Vanatori Galati

Dusuri Lacul Vanatori Galati

Cos gunoi Lacul Vanatori Galati

Cam atat am avut de spus despre Lacul Vanatori Galati. Este un loc cu mult potential turistic, insa avand in vedere ca un bilet costa 6 lei, are nevoie de multe imbunatatiri. Chiar si asa, pana gasesc un loc mai adecvat, o sa mai merg acolo. Voua unde va place sa petreceti timpul liber cand nu aveti un buget mare la dispozitie, si nici chef sau timp de calatorii lungi?