Noi putem alege daca dorim sa fim frumosi, sau urati

null

De ce spun ca noi putem alege daca dorim sa fim frumosi, sau urati?! Pentru ca acesta este adevarul. Ni s-a dat acest drept, de a alege cum dorim sa fim. Din pacate, noi nu vrem sa acceptam acest lucru si continuam sa cautam cu privirea doar frumusetea falsa.
Ce este de fapt frumusetea? Un chip perfect, un machiaj in voga, o rochie de matase, o bijiterie cu diamante, eleganta si stil, si un portofel gras?! Dar ce este uratenia? O persoana deformata, un tricou purtat de 5 ani, simplitatea si modestia, sa ai telefon fara touchscreen, sa fii prea slab sau prea gras?!
Raspuns gresit! Frumusetea si uratenia se afla in interiorul fiecarui om, in sufletul nostru, in felul nostru de a gandi, si in atitudinea noastra fata de tot ceea ce ne inconjoara.
Si ca sa va dau un exemplu de uratenie, am sa va reamintesc de o scena difuzata de curand la TV (sigur stiti emisiunea), cand o fata ce suferea de nanism, s-a prezentat in fata a sute de oameni pentru a canta. Care a fost rasplata curajului pe care l-a avut? A fost judecata si aratata cu degetul, inca din primele secunde. Aceste gesturi fac o persoana URATA, chiar daca fizic arata bine!
Un exemplu de frumusete, este atunci cand mergi pe strada purtand pantofi Prada si colier din cristale Swarovski, dar totusi te opresti sa ajuti o persoana cazuta pe jos. Aceste gesturi fac o persoana FRUMOASA, indiferent de felul cum arata fizic si de banii pe care ii are in buzunar.
De cand suntem pe acest pamant, oamenii intotdeauna au privit frumusetea si uratenia intr-un mod total gresit. Din pacate, in ziua de azi aceasta greseala s-a transformat intr-un joc de supravietuire.
Aproape ca ne face placere sa judecam, sa aratam cu degetul, sa distrugem speranta, si sa provocam suferinta prin vorbe si fapte. Am ajuns sa discriminam tot ce se poate..rasa oamenilor, statutul social, infatisarea si gradul de inteligenta. Societatea este dura, si doar cei care poarta masca frumusetii sunt acceptati si respectati.
Din fericire, mai sunt si persoane care pot sa priveasca dincolo de aparente si sa vada adevarata frumusete a unui om. In fiecare zi vedem pe strada, cupluri in care unul dintre parteneri, are un aspect fizic mai frumos fata de celalalt. De multe ori aceste cupluri sunt judecate, insa cei care ii judeca nu stiu ca in goana dupa frumusetea fizica, riscam sa alegem gresit.
Voi ce parere aveti depre ceea ce am scris? Ce defineste frumusetea si uratenia unui om, din punctul vostru de vedere? Sper ca v-a placut acest articol, si ca nu am jignit pe nimeni (nu asta a fost intentia mea).