Recenzie: cana pentru filtrat apa Aquaphor Amethyst

Filtru Aquaphor Maxfor B100-25 si cana Aquaphor Amethyst

De cand ma stiu, apa de la robinet a fost imposibil de baut. Are un gust respingator si de cele mai multe ori este ruginita. Chiar daca pe parcursul a 25 de ani ne-a creat o imensa gaura in buget, am fost nevoiti sa cumparam apa de consum. Astfel se face ca m-a apucat intr-o zi curiozitatea sa aflu cati bani se duc in fiecare an, pe apa plata cumparata. Dupa mai multe calcule, rezultatul a fost 1320 lei pentru doua persoane. La care mai adaug faptul ca trebuia sa car 1200L la etajul 4, cat si nesiguranta pet-urilor din plastic toxic.

Mi-am spus ca nu se mai poate asa si am inceput sa caut solutii. Cea mai buna alternativa mi s-a parut un filtru de apa, insa montarea este cam dificila, iar rezervele sunt cam scumpe. Dupa alte cautari, am descoperit canile pentru filtrat apa. M-am documentat cateva zile pana sa i-au o decizie, insa pana la urma am spus DA! Eram hotarata sa trec la canile filtrante, insa nu stiam ce firma sa aleg. Cele mai cunoscute sunt Brita, Aquaphor, Dafi si Laica. Pana la urma am inteles ca nu cana in sine este cea importanta, ci filtrul folosit.

● Fiecare firma vin cu propriile lor filtre. Din fericire acestea sunt universale, astfel ca pot fi folosite si la canile concurentei. Dupa ce am urmarit pe youtube cateva teste si comparatii intre filtre, am ramas la Aquaphor Maxfor B100-25. Acesta are capacitatea de a filtra 200L, ceea ce inseamna ca imi ramane apa si pentru facut ceai, cafea si lapte vegetal. Un set cu 4 filtre costa aproximativ 100 lei, iar pentru doua persoane sunt suficiente 4 luni. Fie ca sunt sau nu filtrati cei 200L de apa, se recomanda schimbarea filtrului la 30 de zile.

Aquaphor Maxfor B100-25

● Aquaphor Maxfor B100-25 elimina: Clor activ 100% * Produse petroliere (benzoil) 95% * Fenol 99% * Clor organic 97% * Compusi (cloroform) 99% * Metale grele 99% * Plumb 99% * Mercur 99% * Pesticide 99%. Dupa filtrare, apa ramane cristalina si are un gust cu mult superior fata de cea imbuteliata si cea de la robinet. Filtrul se monteaza usor, iar timpul de filtrare a unei cani este destul de mic.. 1,6L in circa 5 minute. Se pricepe foarte bine si la dedurizarea apei, astfel ca nu se mai depune calcar in bolul de la blender sau in cafetiera.

● Recomand ca inainte de a folosi un filtru nou, sa il activati. Eu il tin in pozitie orizontala, 30 de minute intr-un vas cu apa cat sa il acopere. Din discutiile forumiste, am inteles ca acest procedeu ar activa componentele din filtru. De asemenea, este recomandat ca primele 2-3 cani cu apa filtrata, sa fie folosite la flori sau aruncate.

● Cat despre cana, am ales Aquaphor Amethyst Blue 2,8L. Nu ca ar fi mai deosebita, ci pentru ca asa s-a nimerit. A costat 83 lei, este foarte usor de folosit, si se incadreaza perfect pe usa de la frigider. Are un ceas ce indica cat timp mai poate fi folosit filtrul actual. La fiecare schimbare de filtru, ceasul se reseteaza manual. Datorita unui buton ce deschide lamelele superioare, cana poate fi alimentata cu apa fara a mai indeparta capacul.

Cana Aquaphor Amethyst

Cana Aquaphor Amethyst

Cana Aquaphor Amethyst

Daca ar fi sa am un regret, ar fi acela ca nu m-am gandit mai de mult la aceasta solutie. Sunt foarte multumita, atat de cana, cat si de filtru. Am parte de o apa foarte gustoasa, dar fac si o mare economie.. doar 350 lei pe an. Sper sa va fie de folos aceste informatii! Daca v-a placut articolul, nu uitati sa il dati mai departe pe facebook, twitter, google+, sau unde mai doriti voi. Cu drag, Gabriela!