Plata Electrica – cum se plateste factura direct pe site

Plata online Electrica este in sfarsit la indemana tuturor. Daca pana acum a fost posibil sa platim online factura la Electrica Furnizare SA doar prin intermediul internet banking, acum se poate plati si direct pe site-ul Electrica. Cu ceva timp in urma, v-am prezentat pe blog un tutorial despre cum puteti plati online factura la Electrica Furnizare prin internet banking BCR, insa metoda directa poate fi folosita si de catre persoanele care nu beneficiaza de internet banking.

Plata online Electrica

Procedura de plata nu este deloc complicata, insa pentru a o simplifica si mai mult, va prezint un mic tutorial scris si video, care sigur o sa va ajute. Pentru inceput, trebuie sa va logati in contul vostru de pe oficiul virtual Electrica furnizare SA, si sa apasati butonul Facturi/Plati. Dintre cele 3 butoane care au aparut dupa ce ati apasat Facturi/Plati, apasati Plateste Online pentru a aparea lista cu facturi ce nu au fost inca achitate.

Bifati casuta din dreptul facturii pe care dori sa o platiti, si apasati butonul Continua plata. Asigurati-va ca ati ales factura dorita si ca toate detaliile sunt corecte, dupa care apasati pe Confirmati plata online. O sa fiti redirectionati catre procesorul de plata, unde trebuie sa introduceti datele cardului vostru si sa apasati Platesc in siguranta. Daca nu aveti activat 3D Secure, asta a fost tot ce trebuie sa faceti. Daca aveti activat pe card 3D Secure, mai trebuie sa introduceti si parola verificata de Visa. Eu am card Visa, deci am bagat si parola.

Daca toata procedura se desfasoara fara nicio eroare, la final o sa va apara un mesaj in care sunteti instiintati ca plata online este in curs de procesare. De obicei dureaza doua, trei zile pana cand o sa va apara in cont ca factura a fost achitanta, asa ca nu va faceti griji in aceasta privinta. Pentru orice eventualitate sau in caz de aveti nevoie, puteti salva in PC chitata ce o veti primi pe email.

Plata online Electrica – tutorial video

Ma bucur mult ca se poate plati si astfel factura la Electrica, deoarece prin internet banking era cam incomod pentru mine. Voi cum obisnuiti sa va platiti facturile, online sau la ghisee?