Cum puteti plati online factura la Electrica Furnizare S.A

Electrica Furnizare S.A ofera acum posibilitatea de a ne plati online facturile la energia electrica, prin intermediul Internet Bancking de la BCR. Este posibil ca si alte banci sa aibe contract cu ei, insa eu va povestesc doar despre ceea ce am habar. Sunt deja la a doua plata prin aceasta metoda, si nu am intampinat absolut nicio problema. Nu este o procedura dificila, tranzactia are comision zero, iar daca ghiseul este departe, se economiseste timp si banii de pe transport. Deci, cum puteti plati online factura la Electrica Furnizare S.A? Simplu si usor..

In primul rand trebuie sa va creati un cont pe site-ul oficial Electrica Furnizare S.A electricafurnizare.ro, folosind datele reale ale persoanei care detine contractul. La “Cod Client” treceti codul cu acelasi nume, pe care il gasiti pe una dintre facturile venite anterior. La “Sunteti un client” daca nu sunteti siguri ce sa alegeti, selectati una din ele, deoarece o sa va dea eroare la inregistrare in caz de nu este corect, si astfel puteti alege cealalta varianta. La “Sunteti client al Electrica Furnizare” treceti ce scrie pe plicul in care vine factura lunara. Eu fiind din Galati, apartin de Muntenia Nord, insa la voi poate sa difere. Mai departe cred ca va descurcati.. nume, prenume, eMail valid, etc.

Creare Cont Electrica Furnizare

Crearea acestui cont nu este obligatoriu, insa va faciliteaza foarte mult munca! O sa aveti mai multe informatii despre consumul vostru de energie electrica, despre plati si restante avute, o sa primiti confirmari de plati pe eMail. De asemenea o sa primiti factura electronica, cu mult inaintea celei din cutia postala. In caz de nu aveti ce face cu banii sau va plictisiti, o puteti plati imediat ce va soseste pe eMail.

Factura virtuala Electrica Furnizare

Daca un cont pe Electrica Furnizare trebuie creeat o singura data, iata care sunt pasii ce trebuiesc urmati de fiecare data cand doriti sa platiti factura online. In primul rand trebuie sa va logati in contul vostru de internet Banking BCR. Alegeti optiunea Ordin de plata, din dreptul contului de pe care doriti sa faceti plata.

Plata online factura Electrica Furnizare

La Selectie tip de plata o sa va apara doua optiuni, insa intotdeauna trebuie sa selectati Ordine de plata Romania (inclusiv BCR). Cu cea dea doua optiune nu aveti treaba in acest caz.

Plata online factura Electrica Furnizare

La Ordin de plata – Creare, dati click pe casuta Sablon Furnizor si cautati/selectati din lista, numele Electrica + orasul in care faceti plata facturilor la Electrica. In cazul meu, am selectat Electrica Galati.

Plata online factura Electrica Furnizare

Acum urmeaza pasii putin mai delicati, la care trebuie sa acordati ceva mai multa atentie. O sa observati ca toate datele furnizorului se vor completa automat, astfel ca voi veti trebui sa completati doar detaliile de facturare. Toate aceste datalii le puteti gasi in acel eMail lunar de care va vorbeam mai sus, in care sunteti anuntati ca o noua factura a fost emisa. La Detalii plata, eu trec mereu Plata factura din data de **.**.****, cod client ********. La Suma, trebuie sa treceti exact suma care este scrisa pe factura (despartita de virgula, nu punct).

La Data valutei lasati asa, doar daca nu cumva doriti ca plata sa se efectueze intr-o alta zi. La Cod ATM si Simbol variabil, treceti detaliile din eMail. Ultimul pas este sa apasati optiunea Semneaza. Acestia sunt pasii pe care trebuie sa ii parcurgeti, pentru a plati prin internet Banking BCR factura la Electrica Furnizare S.A.

Plata online factura Electrica Furnizare

Mi-as dori ca pe viitor (sau chiar acum) sa se implementeze un sistem automat de plata online a facturilor Electrica Furnizare, asemenea celor de la RDS. Totusi este foarte bine si asa, astfel nu mai suntem obligati sa suportam “lamaile” de la ghisee. big grin Sper sa va ajute acest tutorial! Astept cu interes parerile voastre, in sectiunea de comentarii. Daca v-a placut acest articol, nu uitati sa il dati mai departe pe facebook, twitter, google+, sau unde mai doriti voi. Cu drag, Gabriela!