Cum puteti plati online factura la RDS

Cum putem plati online factura la RDS

Deoarece locuiesc foarte departe de cel mai apropiat sediu RDS, am fost extrem de bucuroasa cand am aflat ca acestia au introdus optiunea de plata a facturii online. Plata se face rapid si fara griji de securitate. De asemenea, pentru a nu mai pierde timp cautand factura prin posta, am ales sa primesc doar factura electronica pe eMail. Astfel sunt informata imediat ce a fost emisa, nemaifiind nevoita sa astept o saptamana pana vine prin posta. Asadar, daca nu doriti sa mai pierdeti timp pe la ghisee, iata cum puteti plati online factura la RDS:

Accesati Rds & Rcs si dati click pe Contul meu Digi din dreapta pentru a introduce datele voastre de logare. Daca nu aveti deja un cont, va puteti crea unul dand click pe Creeaza un cont nou si completand datele care va sunt cerute. Veti avea nevoie doar de buletin si de o factura RDS. Toata procedura va dura mai putin de 5 minute. Nu uitati sa confirmati contul accesand link-ul din eMail-ul pe care o sa il primiti de la RDS. Din cate am observat, mai nou se poate face si plata directa a facturii, fara a mai fi nevoie de crearea unui cont. Consider totusi ca avand un cont puteti avea mai mult control asupra facturilor si a serviciilor pe care le folositi.

Cum putem plati online factura la RDS

Cum putem plati online factura la RDS

Dupa logare puneti sageata de la mouse pe sectiunea Facturi si dati click pe Lista facturi. Bifati casuta din dreptul facturii pe care doriti sa o achitati si apasati pe Platiti factura. Dupa acest pas veti fi redirectionati catre site-ul care se ocupa cu procesarea platilor online. Completati datele cardului si apasati Plateste online. Daca banca voastra accepta si doriti ca data viitoare sa va extraga automat banii de pe card pentru plata facturilor RDS, puteti bifa casuta Tranzactie recurenta, in caz contrar o lasati nebifata.

Cum putem plati online factura la RDS

Cum putem plati online factura la RDS

Cum putem plati online factura la RDS

Cand aveam card Visa Electron de la BCR, foloseam optiunea de plata recurenta pentru a nu ma mai chinui sa platesc facturile in fiecare luna. Tot ceea ce trebuia sa fac inainte de a finaliza plata, era sa selectez suma maxima care permit sa fie extrasa de pe card si cate luni doresc sa se faca plata automata. Din testele mele, cardurile Visa Electron de la Banca Transilvania nu permit extragerea automata a banilor. Daca pe viitor voi gasi o metoda prin care sa functioneze, am sa scriu pe blog ce si cum trebuie sa procedati.

Platesc astfel facturile la RDS de multi ani si niciodata nu am avut probleme. Daca totusi aveti nevoie de factura, dupa ce faceti plata o puteti salva in PC sau o puteti scoate la imprimanta. Voi obisnuiti sa platiti facturile online sau doar la ghiseu? Sper sa va fie de ajutor aceste informatii. Astept cu interes parerile si intrebarile voastre, in sectiunea de comentarii. Daca v-a placut articolul, nu uitati sa il dati mai departe pe facebook, twitter, google+, sau unde mai doriti voi. Cu drag, Gabriela!