Pluginuri utile pentru WordPress (1)

Pluginuri utile pentru WordPress

Raman la parerea ca un site pentru a functiona cat mai usor si fara erori, trebuie pastrat “curat” si optimizat, evitand instalarea de pluginuri in exces. Dar cum necunoscatorii (ca mine) de html, css, si alte limbaje, sunt nevoiti sa apeleze la acestea, m-am gandit sa incep o serie de articole in care sa va prezint cele mai utile pluginuri pentru WordPress, care pe mine ma ajuta foarte mult si care merita mentionate.

Broken Link Checker

Este un plugin usor de folosit, care atentioneaza de fiecare data cand un link de pe site este inactiv. Monotorizeaza link-urile din articole, pagini, comentarii, si blogroll. Ofera posibilitatea de a edita link-urile invalide direct de pe pagina pluginului, fara a mai edita fiecare articol individual. Pentru mine, Broken Link Checker este un plugin WordPress util, deoarece cu ajutorul acestuia reusesc sa tin blogul optimizat.

WP-PageNavi

Este un plugin pe care il instalezi si uiti de el. Ce face el asa de special? Numeroteaza paginile! Cele mai multe Teme WordPress au implicit ca navigarea intre pagini sa se realizeze doar prin butoanele “postari mai vechi” si “postari mai noi”, ceea ce dupa parerea mea nu prea place la public. WP-PageNavi este un plugin WordPress util, deoarece face navigarea intre pagini mult mai usoara si prietenoasa.

Category Order and Taxonomy Terms Order

Category Order and Taxonomy Terms Order este un plugin util, ce ajuta la gestionarea categoriilor dupa bunul plac. Din cate stiu, ca implicit nu exista optiunea de a sorta categoriile, iar acest plugin este aur pentru mine. Nu necesita setari, si se utilizeaza foarte usor datorita sistemului drag-and-drop.

Advanced Category Excluder Widgets

Daca pluginul mentionat anterior ajuta la gestionarea categoriilor, Advanced Category Excluder Widgets este un plugin util, care ajuta la excluderea articolelor din categoriile alese de catre utilizator. Daca spre exemplu nu se doreste ca articolele dintr-o anumita categorie sa apara printre restul articolelor de pe site, se exclude categoria si problema s-a rezolvat. Totusi, articolele din categoria exclusa, pot fi accesate dand direct click pe categoria afisata in sidebar. Asa am ales eu sa exclud articolele din categoria “Concursuri”, pentru ca vizitatorii neinteresati de subiect, sa nu fie exasperati de aceste articole.

Target Blank In Posts And Comments

Target Blank In Posts And Comments este un alt plugin util, pe care il instalezi si apoi uiti de el. Nu face nimic extraordinar, si totusi m-a cucerit de la prima utilizare! Dupa cum spune si numele lui, acest plugin implementeaza automat comanda de Target Blank la toate link-urile din articole si comentarii. Mai exact, comanda Target Blank face ca link-urile sa se deschida intr-o alta fereastra (asa cum este indicat). Recunosc, este un plugin mai mult de fite, insa pentru cei care nu au timp si rabdare sa bage manual codul Target Blank, face minuni!

Sper sa va fie de folos aceste informatii!! In viitorul articol din aceasta serie, o sa va prezint cateva pluginuri care va pot ajuta in ceea ce tine de securitate. Astept cu interes parerile si intrebarile voastre, in sectiunea de comentarii. Daca v-a placut acest articol, nu uitati sa il dati mai departe pe facebook, twitter, google+, sau unde mai doriti voi. Cu drag, Gabriela!