Pluginuri utile pentru WordPress (2)

Pluginuri utile pentru WordPress

Sunt intr-o continua cautare de pluginuri utile pentru WordPress. La fel ca si mine, foarte multi utilizatori ai acestei platforme, folosesc pluginurile pentru personalizarea si optimizarea site-ului. Pentru cei interesati, am creat o noua lista cu pluginuri utile pe care eu le folosesc si fara de care munca mea de blogger ar fi cu mult ingreunata. Poate nu sunt cele mai perfecte pluginuri, insa le folosesc de mult si ma declar multumita de treaba pe care o fac.

Jetpack by WordPress.com

Jetpack by WordPress.com este un plugin care incorporeaza mai multe pluginuri intr-unul singur, fapt ce m-a salvat de la instalarea mai multor pluginuri cu scopuri diferite. Nu toate optiunile din Jetpack imi sunt folositoare, de aceea am lasat activate doar unele dintre ele. Ca idee, acesta contine functia Related Posts, Sharing, Site Stats, eMail subscriptions si multe altele.

All in One SEO Pack

All in One SEO Pack este un plugin pe care il folosesc din prima zi in care am pus acest blog pe picioare. De ce? Ajuta foarte mult la indexarea articolelor pe Google. Acesta ofera alternative de titlu si descriere pentru fiecare articol in parte, oferind astfel sansa de a personaliza textul care ajunge pe Google. Mai exact, sa spunem ca dorim sa denumim un articol pe blog Cum sa scrii un articol Seo, insa pe Google dorim sa apara asa: Cum sa scrii cele mai bune articole Seo din lume. Un titlu mai atragator, genereaza mai multe accesari.

Google Analytics Dashboard for WP

Google Analytics Dashboard for WP este cel mai bun plugin de statistici care se imperecheaza cu Google Analytics, bineinteles. Acesta ofera posibilitatea de a vedea toate statisticile site-ului, direct din Dashboard. Ceea ce imi place foarte mult, este ca ofera statistici si pentru fiecare articol in parte, astfel putem vedea de cate ori a fost accesat si ce impact a avut.

Google XML Sitemaps

Google XML Sitemaps este un plugin care nu ar trebui sa lipseasca niciunui detinator de site pe WordPress. Acesta creaaza o mapa a intregului site, pe care o trimite catre nenea Google sa o indexeze. Fara o astfel de mapa, practic site-urile ar fi invizibile pentru motoarele de cautare.

Disqus Comment System

Disqus Comment System este un plugin care inlocuieste sistemul clasic de comentarii, oferind optiunea de a modera si personaliza fiecare comentariu primit. De asemenea, datorita multiplelor variante de logare pe site, va atrage mai multi comentatori decat sistemul clasic oferit de catre WordPress. Din pacate, in ciuda faptului ca este cel mai folosit plugin in acest scop, Disqus uneori poate fi incompatibil cu anumite teme.. depinde de noroc.

Pluginurile nu sunt cea mai buna alegere si de aceea trebuie sa limitam folosirea lor daca nu este necesar. Totusi, daca nu avem cunostinte in editari css sau html, atunci ele raman singura solutie gratuita. Voi ce pluginuri utile pentru WordPress folositi?