Pluginuri utile pentru WordPress (3)

Pluginuri utile pentru WordPress

Pluginuri utile pentru WordPress

Am inceput sa folosesc WordPress inca de prin anul 2006, si niciodata nu m-a tentat sa incerc alta platforma. Recunosc ca am avut cateva tentative cu Blogspot, insa am renuntat repede deoarece mi s-a parut foarte intortocheat.. mai ales pentru un incepator. WordPress in schimb, este foarte flexibil si poate fi personalizat dupa bunul plac, bineinteles, atata timp cat este instalat pe host si domeniu propriu. Avand un blog WordPress cu host gratuit, nu se pot face prea multe modificari.

Motivul principal pentru care am decis sa trec pe host si domeniu propriu, a fost tocmai datorita dorintei de a personaliza blogul prin instalarea unor pluginuri. Cum nu se putea sa imi fac de cap, in 2011 am facut marea schimbare. Din acel moment cred ca am testat zeci de pluginuri, ceea ce din motive tehnice, nu va recomand sa faceti ca mine.

Ceea ce va recomand totusi, este ca atunci cand aveti nevoie de un plugin, sa cautati recomandari la colegii de breasla.. sigur veti gasi suficiente. Sperand ca va scutesc de ceva timp pierdut, iata ca va sar si eu in ajutor cu alte 5 pluginuri utile pentru WordPress.

WP-Optimize

WP-Optimize este un plugin foarte folositor atunci cand vine vorba de curatenie. Nu, nu va sterge praful de pe mobila in locul vostru, insa va sterge toate “gunoaiele” de pe blog. Eu il folosesc pentru a sterge comentariile din spam, trackback-urile, pingback-urile si post revisions, insa el are si alte optiuni utile. Am testat mai multe astfel de pluginuri, insa nu am avut experiente prea placute.. astfel ca in loc sa imi optimizeze blogul, mi l-a scos din uz si mi-au dat multe batai de cap.

Google Analytics Dashboard for WP

Google Analytics Dashboard for WP nu este neaparat un plugin necesar, insa daca preferati comoditatea si nu doriti sa iesiti de pe blog pentru a vizualiza statisticile din Google Analytics, acesta poate fi solutia. Este un plugin care se conecteaza la contul de Google Analytics, putand astfel vedea in Dashboard informatii despre page views, bounce rate, referali, si multe alte informatii. Va las si un mic tutorial video din care puteti afla cum se foloseste.

Search Regex

Search Regex este excelent pentru cei care doresc sa caute si/sau sa inlocuiasca un anumit text de pe blog, cat ai bate din palme. Pe mine ma ajuta atunci cand doresc sa inlocuiesc un link de afiliere rupt, sau daca doresc sa rectific un cuvant pe care l-am scris gresit in mai multe articole. Poate cauta chiar si propozitii, ceea ce este de ajutor in caz de aveti acelasi continut in diferite articole.

Yahoo Messenger Emoticons

Chiar daca Yahoo Messenger Emoticons nu a mai fost actualizat de peste 2 ani, functioneaza perfect si ramane preferatul meu la categoria pluginurilor de divertisment. El nu face altceva decat sa insereze in blog un script, ce transforma codurile de smiley in emoticoane de Yahoo Messenger.

Ultimate Nofollow

Daca doriti sa aveti la indemana atribuirea nofollow, Ultimate Nofollow este tot ceea ce aveti nevoie. Pe langa optiunea de a putea atribui nofollow tuturor link-urilor din comentarii sau din BlogRoll, acesta ofera si posibilitatea de a seta nofollow pentru linkuri individuale intr-o postare. Este foarte usor de utilizat, insa va las si un scurt tutorial video care sa va ajute daca este cazul.

Ceea ce nu v-am spus si cred ca ar fi interesant sa stiti, este faptul ca doua dintre pluginurile pe care vi le-am prezentat mai sus, sunt create de doi romani foarte iscusiti. big grin De asemenea, sunt curioasa sa aflu si care pluginuri WordPress vi se par voua utile?