Povestea unui perus fericit

Povestea unui perus fericit

Povestea mea incepe in urma cu aproape 10 ani. Nu imi aduc aminte cand am venit pe lume, nici de mama mea adevarata nu imi amintesc. Tot ce stiu este ca m-am trezit intr-o cusca imensa si intunecoasa unde stateam inghesuit impreuna cu zeci de alti fratiori. Era frig, umezeala si mancarea era insuficienta. Doar cei mai rapizi apucau sa ciuguleasca ceva bobite. Nu dupa mult timp, am inteles ce cautam in acel loc! Pentru fermierul care ne hranea eram doar o afacere. In fiecare Sambata si Duminica eram dusi la targ, poate poate reusea sa ne vanda.

Saptamanile treceau iar fratiorii mei mureau unul dupa altul. Si eu eram foarte bolnavior. Nu mai speram ca cineva ma va lua la el acasa si ma va iubi neconditionat. Dar o minune s-a intamplat si intr-o zi pe cand eram iar la targ, un baiat dragut pe nume Cristi a venit si a spus ca doreste sa cumpere un perus. Eu eram retras intr-un colt, ramolit si imbufnat, nu aveam putere sa ies in evidenta asa cum o faceau ceilalti fratiori. Dar mana baiatului s-a indreptat catre mine. Nu i-a pasat ca sunt bolnavior si m-a luat cu el. Mi-a cumparat o colivie frumoasa, jucarii, cea mai buna mancare si m-a dus acasa. Eram foarte recunoscator fata de el dar aveam si o teama in sufletul meu.

Nu voiam sa ajung pe mainile unor copii prost crescuti care sa ma chinuie pana la ultima suflare. Cand am ajuns acasa, ma astepta cu bucurie toata familia: mamaita, tataita si in special Gabita (cea pe care o consider mamica mea). Era o lume noua pentru mine, eram timid si in acelasi timp salbatic, nu mancam si ciupeam pe toata lumea. M-au invatat cu calm si iubire tot ce stiu astazi, m-au ingrijit si au suferit alaturi de mine cand eram bolnav.

Nu a trecut mult timp pana m-am obisnuit cu ei, in scurt timp devenisem o familie de cinci membri. Numele care mi l-au pus a fost Piciu si imi place! Este un nume care mi se potriveste.. doar sunt un pici, nu?! Cu timpul am devenit foarte iubitor, dulce, si toata lumea se topeste dupa pupicii mei. Mamica ma iubeste enorm, nu poate sa stea un minut fara mine. Si eu o iubesc mult.. de fapt, pe toti din familia mea ii iubesc mult! Sunt atat de norocos! Curand se vor implini 10 ani de cand am “aterizat” in aceasta casa. Sper sa fiu sarbatorit cu mare fast, doar sunt o vedeta!

ACTUALIZARE: Din pacate acest ingeras nu mai este printre noi. Multumesc din suflet puiut scump pentru cei aproape 11 ani in care mi-ai facut viata mai frumoasa! Te iubesc si te voi iubi mereu! love struck