Rasul este cel mai bun medicament

Rasul,beneficiile rasului,smile

Cercetatorii chiar au dovedit ca rasul are un efect foarte benefic asupra sanatatii noastre. Sigur cunoasteti expresia Rasul este cel mai bun medicament. Adevarul este ca atunci cand radem, in corpul nostru se produc o serie de lucruri bune pe care noi nu prea le bagam in seama.
Pe langa buna dispozitie pe care rasul ne-o induce pe moment, acesta actioneaza precum un medicament universal asupra corpului. Rasul ajuta la relaxarea muschilor, previne depresia si anxietatea, intareste sistemul imunitar, si ajuta la intarirea inimii si a plamanilor.
Insa acestea nu sunt singurele beneficii ale rasului cu pofta. Mai jos puteti citi multe alte beneficii pe care sigur nu credeati ca rasul le poate aduce.

● Cand radem, creierul stimuleaza secretia de endorfina. Endorfina este o substanta naturala si fara efecte secundare, ce are un efect asupra noastra, de cateva ori mai mare fata de heroina si morfina. Aproximativ 6 minute de ras, va actiona asupra noastra precum un analgezic puternic.

● Razand, este ca si cum am face exercitii fizice. In momentul cand radem, punem in miscare aproximativ 400 de muschi (inclusiv anumiti muschi ai stomacului, ce pot fi pusi in miscare doar prin ras).
De asemenea, acesta actioneaza si ca un masaj asupra coloanei vertebrale, si cea cervicala (zone unde se acumuleaza stresul de cele mai multe ori).

● Rasul stimuleaza splina si eliminarea toxinelor. Miscarile diafragmei provocate de ras, creaza un masaj intern ce ajuta la digestie, la reducerea acizilor grasi si a substantelor toxice. Cand radem, ochii nostri se umezesc si sunt curatati prin lacrimi. Vibratiile capului provocate de ras, ne desfunda nasul si urechile.

● De obicei, prin plamanii nostri circula 6 litri de aer. Cand radem, cantitatea de aer patrunsa in plamanii se dubleaza (prin urmare, tenul este mai bine oxigenat). Acest fapt contrazice ideea ca rasul poate provoca riduri de expresie..dimpotriva, tenul devine mai tonifiat si mai sanatos.

● Daca sunteti in pana de idei si toata sursa de imaginatie va este blocata, ar fi eficient sa rugati o persoana sa va gadile. De ce?! Rasul stimuleaza adrenalina, iar adrenalina la randul ei, activeaza creativitatea si imaginatia (o sa incerc aceasta metoda, cand nu o sa mai stiu despre ce sa scriu pe blog).

Intr-un cuvant, daca vom zambi mai des, vom trai mai mult si mai sanatos. Voi ce parere aveti? Sper sa va placa acest articol si daca mai stiti si alte beneficii ale rasului, impartasiti-le si cu mine va rog.
Nu uitati sa dati un share, pentru a fi de ajutor si altor persoane.