Romanii si curatenia, baba si mitraliera

Romanii si curatenia

Romanii si curatenia, baba si mitraliera

Va povesteam intr-un articol despre locul de agrement Lacul Vanatori din Galati, insa ceea ce nu am povestit, este cat de nesimtiti erau unii dintre oamenii veniti acolo. Prima data cand am fost in acea zona, era curatenie, nici urma de gunoi lasat in urma de vizitatori. Chiar eram foarte bucuroasa.
Ma gandeam ca in sfarsit, bunul simt al oamenilor din Romania a mai evoluat.

Cum orice lucru frumos nu dureaza prea mult, urmatoarea data cand ne-am dus acolo, am nimerit langa doua grupuri foarte neglijente in ceea ce priveste mizeria pe care au lasat-o in urma. Stiu ca nu este frumos sa te holbezi, insa chiar nu am putut trece cu vederea toate tacamurile din plastic pe care vantul le sufla de pe patura lor, si cum dansii nu miscau un deget pentru a le recupera.

Mi-am zis ca na, plasticul o sa-l adune doamna care se ocupa de curatenie, dar si mai mare mi-a fost uimirea, cand am observat cum rontaiau ca soarecii seminte si cojile le dadeau pe jos, iar mucurile de la tigarile pe care nici macar nu le stingeau, bineinteles ca ajungeau tot in iarba.

De ce m-a deranjat asa de tare nepasarea acestor oameni? Pentru ca a treia oara cand ne-am dus acolo, locul unde obisnuiam sa stam cu patura, era plin de tigari si coji de seminte.. probabil lasate tot de un grup ca cel sesizat de mine. Pe langa motivele ecologice, nu inteleg de ce alti oameni care vor sa stea in acelasi loc, sunt obligati sa se aseze pe o gramada de gunoi? Ce este atat de dificil sa pui mizeria intr-o punga, si sa o arunci la cosul de gunoi pe care il gasesti la 20 de pasi distanta.

Ceea ce mi s-a parut si mai revoltator, este faptul ca nici unul dintre agentii de paza care se tot plimbau pe-acolo, nu a luat masuri impotriva lor. Nu stiu daca exista sau nu legi clare in ceea ce priveste pastrarea curateniei, dar daca exista, cu siguranta nimeni nu se deranjeaza sa ia atitudine in astfel de cazuri. Daca s-ar aplica amenzi drastice pentru cei care lasa in urma dare de gunoi, Romania ar fi cu adevarat o tara curata si mai bine vazuta de catre turisti.

Cu aceasta ocazie doresc sa spun jos palaria pentru toti oamenii care aduna voluntar gunoaiele din paduri sau chiar de pe strada, si care nu se ascund dupa pretextul “De ce sa strang eu mizeria pe care altii o lasa in urma”. not worthy Voi ce parere aveti despre pastrarea curateniei?