Scrisoare catre Domnul Presedinte!

Stimate Domnule Presedinte,prin aceste randuri tin sa va reamintesc ca inca sunt OAMENi necajiti in aceasta Romanie bolnava de sindromul Fitze.
Sunt OAMENi care sunt calcati in picioare la propriu si la figurat de aceasta societate infecta…societate in care banul face legea.
Ai bani?… Poftim la locurile ViP.
Nu ai bani?! Va rugam sa mai reveniti !
Sunt OAMENi saraci care stau intr-un colt al vilei lor de carton si rod incet o felie de paine uscata si mucegaita…apoi cu ochii plini de lacrimi se ghemuie intr-o patura plina de gauri si se intreaba cu ce isi vor potoli foamea maine.
Sunt OAMENi bolnavi,condamnati la pierire…De ce ? Simplu !
– Ne pare rau,asigurarea medicala nu acopera costul tratamentului care v-ar putea salva viata ! Va invitam sa va retrageti in caminul Dumneavoastra pentru a va stinge incet dar sigur…Daca apar manifestari neplacute,va rugam sa asteptati pe holurile spitalelor 4-5 ore pana un cadru medical se va ocupa de Dumneavoastra.
Si daca aveti noroc sa va bage in seama 5 minute un medic cu diploma castigata contra sumei de 5000 de euro,dati o fuga pana la farmacia din colt pentru a va cumpara morfina necesara..din cauza ca noi doctorii care practicam medicina in privat o caram la noi in cabinete,aceasta nu este disponibila in spital…’’NE CEREM SCUZE’’ !
De asemenea ne cerem scuze si de spaga care sunteti „OBLiGATi” sa ne-o ingramaditi in buzunarele arhipline…trebuie sa intelegeti ca suntem flamanzi de bani si nu mai conteaza ca spaga vine de la un batran care toata viata lui a muncit in conditii mizere pentru un salariu mizerabil…sau de la un muribund care mai are putin de trait…sau de la o familie care traieste la tara si are 4,5 copii (si gainele,vinul sau ouale sunt binevenite).
Salariul nostru de 2000 de euro este prea mic pentru a ne putea permite masini luxoase,laptop-uri si vacante de vis in Hawaii,de aceea recurgem la aceste masuri extreme.
Iar daca sunteti alergici la asistentele care vin de acasa stresate si apoi se descarca pe Dumneavoastra,nu este nicio problema…si acestea vor ceda la un tratament cu buzunare umflate de mici atentii din partea OAMENiLOR care vor sa fie tratati ca OAMENi,nu ca animale.
Domnule Presedinte,va spun cu mana pe inima: Mi-e rusine ca sunt Roman !
Daca as fi stiut cat de greu se traieste in Romania,mi-as fi amanat nasterea cu un secol…poate doi.
De ce in timp ce unii OAMENi nevinovati mor de foame,altii inconstienti sparg milioane de lei in cluburi pentru a-si arata valoarea?!
De ce in timp ce copii orfani strabat strazile in lung si in lat fara a putea manca o farfurie de mancare calda,altii prefera sa faca buzunarele grele vedetelor internationale?
De ce un OM care munceste 12 ore ca un sclav si isi pune sanatatea in pericol,castiga 800 lei,iar un parlamentar care sta toata ziua degeaba la birou si se scobeste in nas,castiga 2000 euro?
De ce taxele se maresc si se inmultesc din luna in luna,iar pensionarii,bolnavii si cei cu salarii mici sunt obligati sa manance mult mai putin ca sa isi poata plati datoriile la stat?
Aveti idee ce inseamna sa fii bolnav si sarac in Romania?..Este o moarte inevitabila!..imaginati-va ca dintr-o pensie de 500 lei,un batran bolnav da 400 pe medicamente…taxele cu ce le mai plateste?
Ma intreb cum pot dormi cei bogati in timp ce saracii urla de foame?
Nu mai este gram de onoare in aceasta tara,nici respect,nici umanitate.
Pot sa jur ca si un caine de pe strada ti-ar da o labuta de ajutor decat un om in Romania.
Nu astept raspuns la aceste intrebari si nu astept ca cineva sa faca ceva pentru OAMENi,doar am vrut sa stiti ca OAMENi nevinovati sufera din cauza lacomiei voastre…A BOGATiLOR !

Va multumesc, cu respect (daca stiti ce este acela) si inchei aceasta scrisoare care vine din partea tuturor ROMANiLOR care cer o mana de ajutor.

G. Gabriela
null