Top 10 personaje negative din filme

descriere poza

Top 10 personaje negative din filme – Un film bun, nu este judecat intotdeauna doar dupa cum joaca personajele eroine, care intotdeauna traiesc fericiti pana la adanci batraneti. Dupa parerea mea, un film bun este acela in care antagonistii exceleaza in fata camerei si care se contopesc cu personajul fictiv. M-am gandit sa deschid baza de date unde am strans 2500 de filme vazute, iar dupa preferintele mele sa creez pe blog o lista cu cei mai buni actori din rolurile negative.

Michael Myers – Halloween

10. Recunosc ca nu mai tin minte toate filmele din seria Halloween, insa cel din 1978 in care rolul criminalului in serie Michael Myers, a fost jucat de catre Tony Moran, m-a cucerit de-a dreptul. Chiar daca nu i se zareste fata in nicio secventa, rolul sau misterios este cireasa de pe tort.

Michael Myers - Halloween

Norman Osborn – Spider-Man

9. Willem Dafoe nu era unul dintre actorii mei preferati, insa jucandu-l pe Norman Osborn in Spider-Man din 2002, m-a facut sa realizez ca m-am inselat. Dubla sa personalitate mi s-a parut atat de bine interpretata, incat trebuia sa il includ in top. Sa fiu sincera, daca s-ar fi ales un alt antagonist pentru acest film, sunt sigura ca nu ar mai fi avut un succes la fel de mare.

Norman Osborn - Spider-Man

Anton Chigurh – No Country for Old Men

8. Nu am vazut multe filme cu Javier Bardem si nici nu prea imi place de el ca actor. No Country for Old Men din 2007 este singurul film cu el ce mi-a ramas intiparit in minte, si asta doar datorita personajului Anton Chigurh pe care l-a jucat. Pe buna dreptate, acest film a castigat 4 Oscaruri.

Anton Chigurh - No Country for Old Men

Joker – The Dark Knight

7. Din pacate Heath Ledger nu ne mai poate bucura cu prezenta sa in filme, insa ni l-a lasat ca amintire pe Joker din The Dark Knight 2008. Dintre toate interpretarile lui Joker, el este cel care a facut o istorie din acest personaj. Chiar daca Christian Bale este unul dintre actorii mei preferati, in acest film, Heath Ledger a fost cel care mi-a acaparat toata atentia.

Joker - The Dark Knight

Dr. Hannibal Lecter – The Silence of the Lambs

6. Anthony Hopkins este un actor epic in ceea ce priveste rolurile negative din filme. Dintre toate, The Silence of the Lambs din 1991, mi s-a parut cel mai reusit, prin interpretarea lui Dr. Hannibal Lecter. Cele mai grele roluri de interpretat sunt cele de psihopat, insa Anthony Hopkins nu are nici cea mai mica problema in a da viata si acestor caractere.

Dr. Hannibal Lecter - The Silence of the Lambs

Fred Krueger – A Nightmare on Elm Street

5. Robert Englund este cel care a reusit sa imi terorizeze copilaria, cu seria de filme A Nightmare on Elm Street care a debutat in 1984. Jucand personajul lui Fred Krueger, a dovedit cata valoare are ca actor. Nu erau cine stie ce efecte speciale in acea perioada, totusi prin jocul sau actoricesc de exceptie, a facut din acest film unul dintre cele mai bune filme de groaza pe care le-am vazut.

Fred Krueger - A Nightmare on Elm Street

Sylvia Ganush – Drag Me to Hell

4. Datorita actritei Lorna Raver care a interpretat rolul doamnei Sylvia Ganush, filmul de groaza Drag Me to Hell din 2009 a devenit unul dintre preferatele mele. Atat de bine si-a intrat in rol, incat niciodata nu am putut sa mi-o imaginez pe Lorna Raver aratand altfel. Nu este o actrita foarte cunoscuta, insa prin acest film a demontrat ca merita mai multa atentie din partea producatorilor.

Sylvia Ganush - Drag Me to Hell

Amon Goeth – Schindler’s List

3. La fel de mult cat mi-a placut cum a jucat Liam Neeson in extraordinarul film Schindler’s List din 1993, atat de mult mi-a placut cum a jucat si Ralph Fiennes ca personaj negativ. Sunt foarte sigura ca rolul sau de a intra in pielea lui Amon Goeth, unui criminal nazist care din pacate are o istorie adevarata, a fost extrem de dificil. Cu toate acestea, Ralph Fiennes a reusit sa reflecte cat de bine posibil comportamentul adevaratului Amon Goeth.

Amon Goeth - Schindler's List

Terminator – The Terminator

2. The Terminator din 1984, este un film la care m-as uita de cateva ori pe an, si tot nu m-as plictisi de el. Doar Arnold Schwarzenegger putea juca atat de perfect in rol de Terminator, robot venit din viitor care are misiunea de a ucide tot ce misca pana ajunge la tinta. El a dovedit ca un film bun nu se cunoaste neaparat dupa efectele speciale, ci de interpretarea imaculata a rolurilor.

Terminator - The Terminator

Adolf Hitler – Downfall

1. Cel mai bun dintre cei mai buni, este Bruno Ganz care a interpretat rolul lui Adolf Hitler in Downfall din 2004. Sunt extrem de uimita cat de bine a putut acest actor sa-l imite pe nemilosul Hitler. Fiecare privire, fiecare gest, fiecare cuvant, infatisarea sa, toate au fost foarte bine studiate pentru ca el sa aiba un joc actoricesc mai mult decat epic.

Adolf Hitler - Downfall

Nu am dorit sa lungesc topul, insa bineinteles ca ar mai fi de mentionati si Sharon Stone din Basic Instinct, Christian Bale din American Psycho, Christoph Waltz din Inglourious Basterds, sau Robert Patrick din Terminator 2. Mi-ar placea sa aflu care sunt si antagonistii vostri preferati. Sper sa va fie de ajutor aceste informatii. Astept cu interes parerile si intrebarile voastre, in sectiunea de comentarii. Daca v-a placut articolul, nu uitati sa il dati mai departe pe facebook, twitter, google+, sau unde mai doriti voi. Cu drag, Gabriela!