Tutorial 2Parale: Ce este si cum aplici la o Campanie

Cu acest tutorial, incep mini seria de sfaturi si informatii utile despre 2Parale. Pentru a intelege ceea ce voi explica in continuare, este important sa stiti ce inseamna si cum functioneaza Marketingul Afiliat (daca inca nu stiti, va invit sa cititi acest articol). De asemenea va recomand sa urmariti si tutorialul video, dar sa dati atentie si textului pe care l-am scris. In primul rand, trebuie sa stiti ca 2Parale este o Platforma de Afiliere, un site ce face legatura intre Afiliat si sute de Advertiseri. In cele ce urmeaza, o sa explic pe intelesul tuturor cum functioneaza acesta. Sa incepem cu inceputul.

● In cadrul site-ului 2Parale, un magazin online capata statutul de Campanie. De fiecare data cand intalniti pe site cuvantul Campanie, sa retineti ca se face referire la un magazin online. Campaniile sunt cele care accepta sau resping un Afiliat, aproba sau resping o vanzare pe care Afiliatul o genereaza, si decid ce procent din vanzari ofera Afiliatului. Procentul de comision, de obicei este fix. Unele Campanii ofera un procent mai mic, altele mai mare. Depinde doar de voi daca alegeti sa colaborati cu o anumita Campanie, sau daca doriti sa treceti la urmatoarea. Eu aleg Campaniile dupa cat de interesante sunt si dupa cat de bine se potrivesc blogului meu, nu dupa procentul pe care il ofera. Tot Campaniile sunt cele care pun la dispozitie Afiliatilor unelte de promovare precum reclame text si bannere. Pe 2Parale, toate uneltele vor genera automat link-uri si bannere ce au deja incorporate codurile voastre unice de Afiliat, asa ca nu trebuie sa va faceti griji in privinta acestui lucru.

● Din moment ce un Afiliat aduce o vanzare in cadrul unei Campanii, acest comision va trece prin 5 etape. Prima etapa este Comision In Asteptare. Aceasta etapa va decide daca comisionul va fi respins sau va trece la urmatoarea faza. Etapa a doua este Comision Aprobat. Aceste comisioane sunt aprobate, insa nu sunt inca platite de catre Advertiseri (acest lucru poate dura uneori si doua saptamani). Etapa a treia, este Comision Platit de Advertiser (cand un comision ajunge la aceasta etapa, deja il puteti considera al vostru), insa aveti dreptul sa-i retrageti doar dupa ce atingeti suma de minim 100 lei (Platiti de Advertiseri). A patra etapa, este Comisioane Respinse. Aici apar toate comisioanele care au fost anulate din diferite motive (Clientul a anulat comanda, clientul a returnat comanda, sau produsul comandat de catre client, nu este in stoc). Iar ultima etapa, este Comisioane Finalizate. Aici ajung toate comisioanele care au intrat in contul vostru bancar. Mai trebuie sa stiti, ca puteti oricand sa renuntati la o campanie dupa ce ati aplicat la aceasta. Insa daca aveti comisioane in asteptare ce provin de la campania pe catre doriti sa o stergeti, va recomand sa asteptati pana acestea vor fi acceptate si platite, altfel comisioanele vor fi anulate. Luati aminte si faptul ca, puteti atrage suspendarea de la o campanie, in cazul in care aplicati si va retrageti de prea multe ori de la aceasta.

● Ceea ce m-a determinat pe mine sa aleg 2Parale, este faptul ca acest site ofera un mare avantaj Afiliatilor. Nu doar ca lucreaza cu sute de magazine online, ci si cumuleaza toate vanzarile facute de catre Afiliati pentru Advertiseri. Spre exemplu, sa presupunem ca eu, in calitate de afiliat, am aplicat la 5 Campanii. Intre timp, pentru fiecare dintre cele 5 Campanii, am generat cate o vanzare din care am castigat de la fiecare Campanie cate 20 lei. Toate aceste 5 comisioane, se vor impreuna chiar daca provin din campanii diferite. Astfel eu adun dintr-un foc 100 lei. Daca ar fi trebuit sa adun 100 lei pentru fiecare campanie in parte, ar dura foarte mult timp.

Aici ma opresc cu acest tutorial, insa voi reveni in zilele ce urmeaza cu alte noi informatii utile. Daca aveti intrebari sau daca doriti ca in urmatorul tutorial sa vorbesc despre ceva anume, nu ezitati sa scrieti in sectiunea de comentarii. Daca vi s-a parut util acest articol, nu uitati sa dati un like si un share. Va pup si va doresc mult succes la bani. PS: Pentru o calitate mai buna, va recomand sa vizionati tutorialul de mai jos pe tot ecranul.