De ce folosesc ulei de cocos pentru prajit

Dorind sa stiu care este cel mai bun ulei ce poate fi folosit pentru prajeli, am aflat ca uleiul de floarea soarelui si cel de masline nu sunt deloc cea mai buna optiune. Nu prajesc des, insa atunci cand aleg aceasta metoda, doresc sa aiba un impact nociv cat mai mic asupra corpului nostru. Dupa mai multe cautari si comparatii, am decis sa folosesc doar ulei de cocos pentru prajit. Va invit sa cititi mai jos pentru a afla care sunt beneficiile acestuia.

Eu folosesc ulei de cocos pentru gatit Coco Farm. Este un aliment pur, obtinut prin presarea la rece a nucilor de cocos provenite din Arhipelagul Filipine, poate fi cumparat de pe Vegis.ro si costa in jur de 20 lei. Un borcan are 240g, insa fiind suficienta o singura lingurita de fiecare data cand prajesc ceva, aceasta cantitate imi ajunge pentru aproape 50 de utilizari. Adesea il folosesc cand fac clatite cu faina de orez, deoarece au tendinta sa se lipeasca de tigaie. Nu altereaza gustul mancarurilor si ajuta la formarea unei cruste apetisante.

Acesta are punctul de ardere 177°C, fata de 107°C pe care il are uleiul de floarea soarelui nerafinat si 160°C pe care il are uleiul extra virgin de masline. Bineinteles ca exista si alte uleiuri mai rezistente fata ca cel de cocos, insa fiind destul de costisitoare ca pret, nu stiu cati dintre noi isi permit sa le cumpere. Daca respectam limita temperaturii la care este indicat sa il folosim, uleiul de cocos nu va elimina substante toxice in aer si in alimente.

Daca nu va prieste mirosul si gustul sau, atunci uleiul de cocos purificat este perfect pentru voi, deoarece nu are niciun miros sau gust. Este un ulei foarte versatil. Poate fi folosit atat la prajit, cat si in prepararea deserturilor. Chiar daca initial are o textura solida, acesta devine lichid la temperaturi de peste 25°C. Uleiul de cocos pentru gatit nu necesita pastrarea sa in frigider. Pentru a fi mai usor de folosit, iarna obisnuiesc sa il tin langa aragaz.

Daca va hotarati sa gatiti termic cu ulei de cocos, trebuie sa aveti grija pentru a nu il incurca cu untul de cocos. Aparent foarte asemanatoare, cele doua sunt alimente total diferite. Untul de cocos este obtinut din procesarea in intregime a nucii de cocos tinere, pe cand uleiul de cocos este un extras din pulpa nucii de cocos. Untul de cocos este la fel de benefic pentru sanatatea noastra, doar ca acesta nu poate fi folosit pentru gatirea termica. Se poate manca ca atare, intins pe paine sau in prepararea deserturilor.

Ulei de cocos pentru prajeli

Ulei de cocos pentru prajeli

Ulei de cocos pentru prajeli

Ulei de cocos pentru prajeli

Ulei de cocos pentru prajeli

Beneficii ulei de cocos:

Uleiul de cocos ajuta la reducerea colesterolului LDL din sange, combate ciupercile, previne boala Alzheimer, este un aliat eficient in curele de slabire, inhiba pofta exagerata de mancare, poate inlocui cu succes grasimile de origine animala, regleaza hormonii, accelereaza metabolismul, regleaza glicemia, este antiinflamator, calmeaza iritatiile, hidrateaza pielea, actioneaza ca un stimulent de energie, ajuta in cazurile de constipatie, faciliteaza absorbtia vitaminelor si a mineralelor, previne aparitia afectiunilor de inima si diabetul, protejeza ficatul, alunga stresul si depresia, poate fi folosit ca un excelent ingredient cosmetic si lista de beneficii poate continua.

Multe persoane mi-au spus ca a folosi ulei de cocos pentru prajeli este un moft sau ca nu am ce face cu banii, insa consider ca aceasta schimbare trebuia facuta cu mult timp in urma. Sunt curioasa sa aflu voi ce ulei folositi cand prajiti alimentele? Sper sa va fie de ajutor aceste informatii. Astept cu interes parerile si intrebarile voastre, in sectiunea de comentarii. Daca v-a placut articolul, nu uitati sa il dati mai departe pe facebook, twitter, google+, sau unde mai doriti voi. Cu drag, Gabriela!

  • CrisDragomir

    e bun, nu zic ca nu, dar e si cam scump. Sincer, pentru prajit inca nu ma incumet sa cumpar ulei de cocos, cu toate ca stiu cat de bine ar fi pentru sanatatea mea.

    • Pentru cei care prajesc des, este intr-adevar mai neeconomic. Mie 240g imi ajunge cam doua luni.

  • Sora Catalina

    Nu am folosit niciodata ulei de cocos la prajit happy. Eu il folosesc ca sa imi hidratez pielea, in diferite masti pentru par

  • Tania Ursu

    Nu l-am folosit nici eu pentru gatit pana acum… ci doar pentru par. Am si scris despre cateva masti. Poate va ajuta daca vreti sa va regenerati parul.

    • Cel special pentru gatit nu este asa de benefic in cosmetica ca cel nerafinat. Si eu il folosesc pe cel extra virgin in masti.

  • Cat te-a costat? Este bio? big grin

    • cica e organic, nu zice nimic de bio (habar n-am care e diferenta, nu ma uit la chestiile astea), are 454 g și a costat vreo 7,8 $

      • Bio/eco/organic, este tot aia. tongue Ma tenteaza sa dau o comanda pe iherb, insa mi-e frica ca nu ajunge. big grin

        • eu te sfatuiesc sa dai. asa am zis si eu. si cand am vazut-o… ce incantare! si la posta de cartier, nu la cea vamala!

  • kiss